KURUMUMUZ OYUN TERAPİ ODASI OLUŞTURULDU.

KURUMUMUZ OYUN TERAPİ ODASI OLUŞTURULDU.

Oyun çocuğun dili, oyuncaklar ise kelimeleridir.

                                                                       Landreth

Çocukların kendilerini doğal bir şekilde ifade edebilme aracı olan oyun, günümüzde küçük çocuklarla danışma yapmada kullanılabilecek yöntemlerden biri olarak tercih edilmektedir. Oyun terapisi olarak adlandırılan bu yöntem, yetişkinlerin yaşadıkları güçlükleri konuşarak ifade etmelerine benzer olarak çocukların duygularını ve problemlerini canlandırmalarına ve keşfetmelerine yardımcı olabilmektedir. Çocuklar, oyunlarında davranışlarını etkileyen kızgınlık, üzüntü, korku, ya da hayal kırıklığı gibi duyguları terapistin sağladığı güvenli bir ortamda yeniden canlandırabilir. Başa çıkamadıkları duygularla terapi ile nasıl mücadele edeceklerini öğrenebilir. Kısacası oyun terapisi çocukların, duygularını daha iyi tanımlarına ve anlamalarına, yaşadıkları dünyayı öğrenmelerine, zihinsel ve fiziksel becerilerini geliştirmelerine, etkili sosyal beceriler geliştirmelerine, problemli davranışlarının azalmasına, özgüvenlerinin artmasına, ilişkilerde güçlü bağlar kurabilmelerine yardımcı olabilmektedir. Oyun terapisti ise çocuğun terapi odasına getirdiği konuları oyun ve oyuncakların kullanımı üzerinden ele alır. Terapist uyguladığı terapi modeline göre terapi odasında yer alır ve çocukla iletişim kurar." Terapist kendi sesi ile konuşmalı, çocuğun ritmi ile oynamalı." prensibinin hayat bulduğu çocuğa özel bir yer, oyun odası

Oyun terapisi yöntemi, agresyon, kaygı, yeme içme, adaptasyon sorunları, anne baba ayrılıkları, anksiyete, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, okuma bozuklukları, sosyal içe kapanıklık, güven eksikliği, öfke kontrol sorunu, depresyon gibi birçok alanda çocuklar ile çalışmaya olanak sağlar. Ayrıca Oyun Terapisi ile çocukların yaşayabileceği zorlayıcı yaşam olaylarına, doğal afetler ( deprem, sel, yangın vs. ), aile içi şiddet, istismar, kayıplar vd. yaşamsal sorun alanlarına karşı çocukların psikolojik sağlamlık düzeylerini korumada ve arttırmalarında yardımcı olacaktır.

Kurumumuza ve sorumluluk bölgemize hizmet verecek olan oyun terapi odamızı, idaremizin ve psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümümüzün özverisi ve gayretleri ile oluşturmuş bulunmaktayız. MARKA teknik destek projesi kapsamında hizmet bölgemiz okul/kurumlarında görev yapan 15 psikolojik danışmana oyun terapisi uygulayıcı eğitimleri verildi. Okullarında çalışmak istedikleri öğrencilerine kurumumuz oyun terapi odası için randevu oluşturarak gerekli çalışmayı burada yürütebilecekler.

3-12 yaş arası tüm bireylere psikolojik destek sunmak için önemli bir katkı sunacağına inanıyor ve ihtiyaç duyan tüm danışanlarımızı heyecanla bekliyoruz.

07.11.2022 1085

04-11-202204-11-202204-11-202204-11-202204-11-202204-11-202204-11-202204-11-202204-11-202204-11-2022